Doubled Chocolate Banana Coconut Muffin


ถ้วยกระดาษสีสันสดใสกับซัมเมอร์นี้
ตัดกับสีเค้กได้งามจริงเลย



แบบมินิโลฟก็มีนะคะ
อันนี้ของพี่เคลย์ค่ะ เค้าไม่เอาช๊อคชิพแบบดาร์ค ดีเกินไป ฮ่าๆๆ
แล้วก็ไม่ชอบมะพร้าวขูดด้วย
เลยต้องแยกให้ต่างหาก


อันนี้มีแบตเตอร์เหลือนิดหน่อย
เลยเอาใส่ถาดอบเค้กแบบอันเล็กๆได้อีกอันนึง
ความกว้างรัศมีสี่นิ้วเองมัง
กินหมดไปละวานนี้ อิๆ อร่อยแบบช๊อคๆสุดๆ
เห็นช๊อคชิพเยิ้มๆอยู่ข้างล่างๆไม๊
นั่นแหละ กินอุ่นๆ กับนม หรือกาแฟ สุดยอดเลยอ่ะ
ยังงี้ให้บอกว่า..ไม่ชอบช๊อคโกแลต
จะมีใครเชื่อไม๊?


Doubled Chocolate Banana Coconut Muffin Recipe

Ingredients:

1 cup sugar
1 cup brown sugar
1 1/2 sticks butter, room temp

3 eggs
1 tsp vanilla
3 ripe bananas, mashed

1 1/4 cups flour
1 cup wheat flour
1/2 tsp baking soda
1/2 cup cocoa powder
1/4 tsp salt
1 tbsp instant coffee

8 oz. sourcream
1 cup special dark chocolate chips+1 tsp flour
(toss it together to help chips not to sink down to the bottom)
1 cup coconut flakes

Directions:

Preheat oven to 350 F. Lightly grease or spray mufin cups or line with muffin liners.
Beat sugar, brown sugar and butter until light and fluffy.
Add eggs and vanilla and beat well then add mashed banana, beat well.
In small bowl, mix flour, baking soda, cocoa powder, salt and coffee together.
Add dry ingredients into egg mixture and beat all together til creamy.
Fold in sourcream, then add choc chips and coconut flakes and fold it just to combine.
Spoon batter into prepared muffin cups about 3/4 of each cup.
Bake in preheated oven 350 F
For muffins 17 min, mini loaves 20 min
this recipe makes 12 muffins and 9 mini loaves
or about 2 regular loaves

 **
ต้องบอกไว้ก่อนว่าส่วนผสมเนี่ยโดยประมาณนะคะ เพราะไม่ได้ชั่ง ไม่ได้ตวงตั้งแต่แรก อะไรเหลือก็จับใส่ลงไป เท่าที่จำได้ก็ประมาณเท่าที่เขียนเนี่ยแหละค่ะ กะด้วยตาอ่ะค่ะ เหมือนกับจำสูตรพื้นๆได้แล้ว ก็เลยอยากใส่อะไรก็ใส่ไปเรื่อยอ่ะค่ะ แต่มันออกมาแล้วไม่แห้งแข็ง ก็เลยเอามาลง เผื่อใครสนใจอยากจะมั่วมั่ง อิๆๆ



No comments: