Thai Green Curry with Chicken



















Ingredients
1 small can Thai Curry paste (green or red)
1 tb oil
1 tb Garlic mince
2 lbs Chicken breast, cube
2 cans Coconut milk ( or 1 can plus 1 cup of water)
1 can bamboo shoot(about 15 oz.)
3 tb Fish sauce + some seasoned salt
2 tb oyster sauce
1 ts Sugar
1 ½ - 2 cup Fresh cut green bean
½ cup Frozen peas and carrot
2 small Yellow squash, cube
½ cup Fresh basil leaves

Instructions
1. Heat oil and garlic until light brown then add curry paste.
2. Add chicken, cook until heat through then add coconut milk. Bring to boil.
3. Add fish sauce, salt, oyster sauce and sugar.
4. Add bamboo, green bean until crispy tender then add peas, carrot and squash until heat through.5. Garnish with basil leaves. Serve with rice or noodle like spaghetti noodle.

อย่างในรูป ทำแกงเขียวแล้วก็ต้มเส้นสปาเก๊ตตี้ ทานด้วยกันเป็น"สปาเก๊ตตี้แกงเขียวหวานไก่" ก็อร่อยคล้ายๆเส้นขนมจีนนะคะ
ถ้าภาษาอังกฤษไม่แข็งแรงยังงัยก็อภัยกันหน่อย เพราะว่าอยากหัดให้เป็นบ้าง เด็กรุ่นใหม่สมัยนี้เก่งเหลือเกิน อายเด็กจังอ่ะ แต่ก็อยากจะเป็น อิๆๆ

No comments: